Skip to content

Kapacitet

Baucors kapacitet

På Baucor använder vi toppmoderna maskiner, avancerade material och ett team av skickliga ingenjörer för att konstruera, tillverka och inspektera blad som överträffar industristandarderna. Våra klingor är konstruerade för att leverera exakta snitt, klara tuffa krav och öka produktiviteten.

Material

Ett knivblads prestanda definieras av flera kriterier och påverkas främst av materialvalet. Baucor erbjuder förstklassig hårdmetall, snabbstål, verktygsstål och rostfritt stål.

Baucors tillverkningsprocess omfattar följande steg för att producera högkvalitativa blad:

1. Skärning:
Efter att bladet har utformats och material och behandling valts skickas det till en CNC-maskin (Computer Numeric Control) som skär bladets ämne till önskade specifikationer.

2. Uppvärmning:
Därefter genomgår bladet en värmebehandlingsprocess för att härda metallen och göra den mer hållbar. Denna process innebär att metallen värms upp till en hög temperatur och snabbt kyls ned. Det bidrar till att förbättra metallens styrka och hårdhet så att den bättre kan stå emot slitage.

3. Slipning:
När bladets ämne har värmebehandlats slipas det för att ta bort eventuella ojämnheter. Det genomgår även en slipningsprocess för att finslipa och göra bladet vassare.

4. Ytbeläggning:
Slutligen ytbeläggs bladspetsarna för att förbättra deras motståndskraft mot slitage och korrosion. De mest använda materialen för beläggning är krom och volfram.

Kvalitetskontroll:

Under tillverkningsprocessen och efter att den är klar kontrolleras bladet noggrant för att säkerställa att det uppfyller kraven. Kvalitetskontrollen består av följande steg:

A. Dimensionell inspektion:
Vi mäter varje blad vi tillverkar för att verifiera att det överensstämmer med angivna mått. Vi använder avancerade mätverktyg för att säkerställa noggrannheten.

B. Icke-förstörande provning (NDT):
Vi använder icke-förstörande provningsmetoder för att upptäcka interna fel eller defekter som inte är synliga för blotta ögat.

C.Mekanisk provning:
Vid behov kan bladet genomgå ett mekaniskt belastningstest för att utvärdera dess hårdhet och hållbarhet under verkliga förhållanden.

Atttillverka industriklingor, maskinknivar ochspecialverktyg i hårdmetall och stål med strikta toleranser kan vara för extremt för vissa företag. Men på Baucor är det vår vardag att arbeta med dessa toleranser som ±.0002" (±0,005 mm). Från de flesta konverteringsindustrier som papper, plast och livsmedel till flyg-, bil- och andra industrier erbjuder Baucor ett brett sortiment av mycket hållbara industriblad och anpassade slitstarka verktyg som är avsedda för olika processer. Vårt välutbildade och mycket erfarna team i kombination med våra egna högteknologiska CNC-maskiner och utrustning gör att vi kan erbjuda kvalitetsdelar till det mest konkurrenskraftiga priset. Samtidigt som vi förser våra kunder inom olika branscher med våra kvalitetsdelar, hjälper vi också FoU-företag/avdelningar att utveckla produkter för sina egna tillämpningar.

Med snabb applikationsutveckling hos Baucor kan våra kunder få en komplett tjänst för snabb produktion för sina behov. Oavsett om ditt företag behöver specialverktyg som tillverkas snabbt för direkt användning på din anläggning eller om du är ett teknik- och designföretag som behöver omedelbar prototyptillverkning för dina nya produkter, erbjuder Baucor fullskalig tillverkning och teknik för våra kunder som behöver specialverktyg tillverkade av volframkarbid och stål på bara några dagar. Kontakta oss idag här om du vill veta mer om vår kapacitet och hur Baucor kan hjälpa dig att snabbt leverera produkter av exceptionell kvalitet för dina omedelbara behov.

På Baucor tillverkar vi våra blad och verktyg av D2 verktygsstål, M2 snabbstål, M4 snabbstål, 440C rostfritt stål, 440B rostfritt stål, fjäderstål som 1095 och 1075, olika volframkarbidkvaliteter, särskilda metallurgiska stål som CPM 10V, CPM 9V och CPM M4. Vi har kapacitet att tillverka våra knivar helt med tråd-EDM (Electric Discharge Machining). Vår egen TiN-beläggning gör också att dina knivar och verktyg håller ännu längre. Låt Baucor hjälpa dig att få den bästa detaljen till ett konkurrenskraftigt pris inom en mycket kort ledtid. Vår expertis är vår förmåga att tillverka anpassade kvalitetsverktyg till ett konkurrenskraftigt pris inom en kort leveranstid. Vänligen kontakta oss här för att få en offert. Baucor använder ett brett utbud av högkvalitativa material för att tillverka maskinknivar, industriblad och specialverktyg. Oavsett vilken bransch du befinner dig i kan vi tillverka de bästa knivarna och verktygen av högkvalitativa material som noggrant valts ut för din applikation. Om du behöver råd om vilket material som bör användas för dina nya delar kan vi hjälpa dig att välja rätt material för att få ut mesta möjliga prestanda ur dina industriella knivar och verktyg. Kontakta oss idag om du vill veta mer om hur vi kan hjälpa dig att spara pengar och tid och få produkter med längre livslängd.

För hjälp med att välja rätt material, klicka här för att komma till materialsidan.

*** Vänligen ladda ner vår toleranslista här. Denna fil visar de snävaste toleranserna vi kan hålla samt vanliga toleranser som vi använder om inget annat begärs

FÅ EN OFFERT

BAUCORS KAPACITET OCH MÖJLIGHETER

CIRKULÄRA, RAKA, STANSADE OCH SPECIALKLINGOR

FÅ EN OFFERT

PERFORERING, SÅG. OCH SKÄR AV KNIVAR

BLAD TILL RAKKNIVAR, STANSAR OCH SKÄRARE

LAGERPROGRAM

SKULPTERAD, SPETSIG SPETS, SLITTERBLAD OCH PNEUMATISKA SLITTERHÅLLARE

INGENJÖRS- OCH PROTOTYPTJÄNSTER