Skip to content

Släpp loss kraften i hårdmetall: BAUCORs industriella blad och knivar för extrema prestanda

När industrin kräver skärverktyg som klarar de mest krävande tillämpningarna är hårdmetall det material som väljs. Karbidblad och -knivar är kända för sin exceptionella hårdhet, slitstyrka och värmebeständighet och är arbetshästar i otaliga tillverkningsprocesser. BAUCOR, med sin djupa expertis inom karbidteknik, erbjuder ett omfattande sortiment av industriella blad och knivar i karbid som omdefinierar prestanda och hållbarhet.

Fördelen med hårdmetall

Karbid, ett kompositmaterial som huvudsakligen består av volframkarbidpartiklar bundna med ett metallbindemedel, har flera fördelar jämfört med traditionellt stål:

 • Exceptionell hårdhet: Karbid är betydligt hårdare än stål, vilket gör det idealiskt för kapning av slipande eller tuffa material.
 • Motståndskraft mot slitage: Blad av hårdmetall behåller sin skärpa under längre perioder, vilket minskar behovet av frekvent slipning eller byte.
 • Värmebeständighet: Karbid tål höga temperaturer som uppstår vid kapning, vilket förhindrar deformation och bibehåller kapningseffektiviteten.
 • Kemisk resistens: Karbid är motståndskraftigt mot många kemikalier och frätande ämnen, vilket gör det lämpligt för tuffa miljöer.

BAUCOR:s expertis inom hårdmetall

BAUCOR har finslipat sin expertis inom karbidteknik under årtionden och utnyttjar denna kunskap för att skapa banbrytande industriella blad och knivar som ger exceptionell prestanda och värde. Så här bidrar BAUCOR till världen av skärande verktyg i hårdmetall:

 1. Val av material: BAUCOR väljer noggrant ut rätt hårdmetallsort för varje applikation, med hänsyn till faktorer som material som ska skäras, skärhastighet och önskad verktygslivslängd.
 2. Avancerad teknik: BAUCOR:s ingenjörsteam använder de senaste CAD/CAM-programvarorna och simuleringsverktygen för att konstruera blad och knivar i hårdmetall som optimerar skärgeometrin, eggprofilen och den totala prestandan.
 3. Precisionstillverkning: BAUCOR använder avancerade CNC-slipnings-, lappnings- och poleringstekniker för att uppnå exceptionell precision och ytfinhet på sina hårdmetallverktyg. Tillverkningsanläggningarna är utrustade med den senaste tekniken för att säkerställa en jämn kvalitet.
 4. Innovativa beläggningar: BAUCOR erbjuder en mängd olika specialbeläggningar för sina hårdmetallverktyg, vilket ytterligare förbättrar deras prestanda och förlänger deras livslängd. Dessa beläggningar kan förbättra slitstyrkan, minska friktionen och förhindra korrosion.
 5. Anpassning: BAUCOR förstår att varje industriell tillämpning är unik. De har ett nära samarbete med kunderna för att utveckla anpassade blad och knivar i hårdmetall som uppfyller deras specifika krav.

BAUCORs hårdmetallösningar för olika branscher

BAUCORs blad och knivar i hårdmetall används inom ett brett spektrum av industrier:

 • Träbearbetning: Sågar, överfräsar, hyvelknivar och formare för kapning och formning av trä.
 • Metallbearbetning: Fräsar, svarvskär, borrar och brotschar för bearbetning av metaller.
 • Plast: Blad för kapning, trimning och skärning av plastmaterial.
 • Papper och förpackningar: Skärknivar, perforeringsblad och ritsverktyg för konvertering av papper och förpackningsmaterial.
 • Återvinning: Skärblad och granuleringsknivar för bearbetning av metallskrot, plast och andra återvinningsbara material.

FÅ EN OFFERT

BAUCORs engagemang för kvalitet och hållbarhet

BAUCOR följer strikta kvalitetskontrollåtgärder under hela tillverkningsprocessen för att säkerställa att varje blad och kniv i hårdmetall uppfyller eller överträffar branschstandarderna. De är också engagerade i hållbara metoder och strävar efter att minimera avfall, bevara resurser och minska sin miljöpåverkan.

Slutsats

Industriella blad och knivar i hårdmetall är viktiga verktyg för branscher som kräver hög prestanda, hållbarhet och precision. BAUCORs expertis inom karbidteknik, i kombination med deras engagemang för kvalitet och kundnöjdhet, gör dem till en pålitlig partner för företag som söker skärlösningar som klarar de tuffaste utmaningarna.

Oavsett om du arbetar med träbearbetning, metallbearbetning, plast, papper, förpackningar eller återvinning har BAUCOR blad och knivar i hårdmetall som optimerar din skärverksamhet och förbättrar ditt resultat.